Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Om Kennedygården

Caféen

Her i Klub Kennedy, fungerer caféområdet, som klubbens samlingspunkt, på kryds og tværs af vores aldersgrupper.
Caféen er et åbent, lyst og indbydende rum, hvor alle de gode samtaler både mellem voksne og børn kommer i spil, vi har nemlig indført mobilfrizone fra kl. 14-16.30, så vi kommer til at kigge ind i hinandens øjne i stedet for, ind i firkantede skærme.
Caféens hovedfunktion er det dejlige mellemmåltid, der bliver serveret, mandag til fredag kl. 15.00 og den lækre aftensmad mandag til torsdag kl. 19.00.
Hver tirsdag og onsdag fra 16-18 er der bageværksted, hvor vi går op i at børnene har medbestemmelse i forhold til hvad der skal bages, vi har f.eks. lavet bananpandekager og müslibarer.
Caféen er også et sted hvor børnene kan komme og få informationer om de aktiviteter, der kommer til at foregå i løbet af dagen, og et plaster på såret, når uheldet har været ude.
Udover mellemmåltidet og aftensmaden, har vi frugt og knækbrød med smør, som børnene kan hapse lidt af i løbet af dagen. 

Sports aktiviteter

I Klub Kennedy har vi blik for fællesskabets betydning i idrætsaktiviteterne. Vi søger at skabe en idrætskultur blandt børnene, som er inkluderende og rummelig således at alle børn kan deltage ud fra egne forudsætninger.  

Vi spiller håndbold, badminton mm. i en gymnastiksal og tager i Fælledparken og spiller fodbold og kongespil. I klubben står den på "rundt om bordet" ved vores bordtennisbord, airhockey, pole-akrobatik og boldspil i gården. Derudover tager vi gerne på ture ud af huset til fx svømmehallen, bowling, Airtrix og Go Monkey. 

Musik & Samspil

Rytmisk sammenspilshold er udgangspunktet i vores musikpædagogiske tilbud.

Forskning viser, at musikundervisning fremmer børn og unges koncentrationsevne, deres arbejdshukommelse og deres indlæringsevne. Og musik styrker samarbejdet mellem højre og venstre hjernehalvdel. Den musikpædagogisk praksis og teori kan føres tilbage til fire grundforestillinger.

En pædagogisk: Musik har psykiske og fysiske virkninger, som kan nyttiggøres i opdragelsesmæssigt/dannelses formål

En antropologisk: Musikalsk virksomhed er et grundtræk ved det at være et menneske; musikalsk læring er derfor en forudsætning for at blive et "helt" menneske.

En kulturteoretisk: Musik er en del af kulturen; gennem musikundervisning føres man ind i den og bliver herved et kulturvæsen på lige fod med andre.

En æstetisk: Musik giver mulighed for at erfare, erkende og udtrykke særlige sider af verden og os selv, som vi ikke har tilgang til ad anden vej; at tilegne sig redskaber hertil må derfor gøres til genstand for læring.

Indhold i musikopdragelse og -undervisning er dels musik, som indgår i kulturen, dels aktiviteter, som kan sammenfattes i fem typer:

produktion (komponere, improvisere, arrangere).

reproduktion (spille, synge, dirigere eksisterende musik).

perception (lytte).

interpretation (analysere, forstå).

refleksion (tænkning om musiks struktur, virkning, funktion og historie).

Ud fra disse musikpædagogiske grundprincipper, underviser vi børn og unge i de fleste instrumenter. Alle musikalske genre og opfordre altid vores medlemmer til selv at komme med ideer til materialet. Vi har et øvelokale og et studie hvor der er mulighed for elektronisk musik produktion, indspilning af materiale etc. Vi afholder som minimum 4 koncerter om året – Spil Dansk, Julefesten, Music Matters og Sommerfest. Desuden tager vi på Vilde Vulkaner 0g Musikstarter hvor vores medlemmer også optræder.

 Playstationrum

Klub Kennedy har 3 stk. Playstation 4-maskiner og et bredt udvalg af PS4-spil. Vi har en klar politik for hvilke typer af PS4-spil vi stiller til rådighed for vores medlemmer. Fælles for alle spil er, at det er spil der inviterer til ’at blive spillet sammen med andre’. For Os er ’Det Sociale’ i fokus - også når vi 'gamer'.

 "Hyggeren"

I Klub Kennedy’s hyggerum er der mulighed for at spille kort, brætspil, ’fise den af’ efter en lang skoledag, læse, snakke med vennerne og meget andet. Det er også her vi har mulighed for at se en film sammen, og/eller danse ’Just Dance’. Vi bestræber os på at klubbens ’hygger’ har en varm og rolig atmosfære a'la en dagligstue.

Klubbens kreative værksteder ”Krea” og ”Syværksted”

Klubbens værksteder er der hvor du går hen, hvis du elsker at udfolde dig kreativt og slippe fantasien løs.

Det er her vi inspirerer hinanden i et socialt og kreativt fællesskab, og vi mødes på tværs af klassetrin og skoler. Det er også her du kan få en snak omkring din hverdag med dine kammerater og de voksne indenfor hyggelige og afslappende rammer.

Vi bestræber os på at have en rolig og nærværende atmosfære i værkstederne, så du kan koncentrere dig og fordybe dig i dine kreative projekter. Værkstederne tiltrækker ofte de børn, som har brug for ro og fordybelse, og det er et rum for mange gode snakke, henover det vi sysler med.

Krea-værkstedet

I klubbens "KREA", tilbyder vi et rum for fordybelse i kreativ udfoldelse på mange forskellige planer.
Der er selvfølgelig de årstidsbestemte projekter, som jul, påske, fastelavn, Valentines dag m.fl, hvor temaet er givet på forhånd. Derudover er der løbende projekter af 1-3 ugers varighed, hvor kun fantasien sætter grænser. Det kan være projekter inden for maleri, tryk, smykker, porcelæn, ler, filtning med meget mere. 
Vi forsøger så vidt muligt at skabe et rum, hvor børnenes egen fantasi kan udfolde sig. Idéer til projekter er meget velkomne, og kan lægges i værkstedets postkasse.

Vi laver årligt et projekt vi kalder "Red Barnet". Her samles de ting, som ikke er blevet gjort færdige i løbet af året sammen. De males og re-designes på ny, og vi sælger dem fra en fin stand på Gunnar Nu Hansens plads. Alle pengene går til Red Barnet. På den måde skaber vi fokus på genbrug, men giver også børnene mulighed for at bidrage til et godt formål.

Krea er et rum for nærvær, kreativitet og hyggeligt samvær.

Syværksted

I klubbens syværksted bevæger vi os ud på en kreativ rejse fra A til Å, hvor du lærer alt fra at sætte knappenåle i til at sy lynlås i en trøje.

Vi har som regel et overordnet tema i 2 til 4 uger ad gangen, men du har også altid mulighed for at komme med dine egne idéer og ønsker. Sammen finder vi så ud af, hvad der kan lade sig gøre.

Når du har fået sykørekort, starter du med at lære symaskinerne at kende ved at sy små og enkle ting, så som puder og scrunchies. Som året skrider frem, og du bliver bedre og bedre til at bruge maskinerne, lærer du at sy lynlåse og knapper i, så du f.eks. kan lave penalhuse, punge og tasker. Til sidst kan du også lave dit eget tøj, så som t-shirts, kjoler og trompetbukser. 

Vi er også glade for genbrug og re-design, så vi hjælper dig gerne med at sy en skjorte om til en nederdel eller lave pudebetræk om til små tasker. Kun fantasien sætter grænser!

Til dig som godt kan lide at kombinere tegning og tekstiler, har vi også færdigsyede ting til rådighed, så som muleposer og bøllehatte. Disse kan du tegne på med særlige tekstil-tuscher. Du kan enten tegne efter fri fantasi eller bruge nogle af vores mange skabeloner til at lave smukke mønstre i alle mulige farver. 

En gang om året arbejder Klub Kennedys værksteder sammen med FCN’s øvrige matrikler, Karlsvognen og Kildevæld, sammen med en håndfuld andre klubber om en større udstilling i foråret.

E-sport

 I klubbens e-sports lokaler, er man garanteret sjov og hygge samt godt kammeratskab. Vores fokuspunkter er digital dannelse og venskaber på kryds og tværs. Vi har en pædagogisk tilgang til de spil vi berører, og har en sund indstilling til det at dyrke e-sport. I løbet af en trænings time berører vi hvordan man træner e-sport, hvordan de professionelle dyrker e-sport, hvordan man måske ikke skal spille computer kun, men kroppen også er vigtig at aktivere. Dette er bare nogle af de emner der bliver bragt op i hvis man går til e-sport i Fritidscener Østerbro Nord. I e-sport lokalerne løfter vi flok ved at hjælpe hinanden og styrke de svageste led. Fællesskabet bliver til hver en tid vægtet højere end konkurrencen, men man går ind til hver en kamp for at vinde. E-sport er en holdsport, hvor vi løfter i flok, og resultater kommer kun ved sammenarbejde som ved alle andre holdspil.

Sær-arrangementer

Udover de ovennævnte arrangementer tager vi også på weekend-hytteture, fodboldlejr i Lemvig, går i biografen, holder fester og koncerter, samt meget meget mere...